Cum sa va machiati in functie de culoarea ochilor

Un vechi proverb romanesc spune ca ochii reprezinta oglinda sufletului, pentru ca prin intermediul lor poti citi cu usurinta tot ce se petrece in interiorul persoanei respective. De asemenea, eu sustin ca ochii sunt partea care atrage cel mai mult la o persoana, sunt centrul atentiei si de aceea merita sa le rezervam suficient timp atunci cand ii machiem.

Pentru make-up artisti ochii reprezinta mult mai mult decat o oglinda a sufletului. Ei sunt plansa lor de lucru pe care isi astern cu maiestrie talentele, obtinand din cele mai simple sau inedite combinatii adevarate opere de arta.

In arta machiajului, din punct de vedere tehnic, se pune accent pe doua caracteristici fundamentale ale ochilor: nuanta si forma. In functie de acestea doua alegem tipul si nuantele unui machiaj care se potrivesc.

Ceea ce sfatuiesc toate femeile pe care le machiez si le initiez in arta make-up-ului este sa aleaga nuantele fardului tinand cont nu doar de culoarea ochilor, ci si de cea a parului si tenului.

Ce culori de fard se potrivesc persoanelor care au ochii caprui sau negrii?

machiaj pentru ochi caprui tendinte 2012

Persoanele cu ochi caprui sunt cele mai norocoase. Ele nu prea au limita in ceea ce priveste alegerea culorilor fardurilor de ploape. Paleta coloristica ce le sta la dispozitie este extrem de bogata. De la nuantele de bej, maro, auriu, crem, orange si pana la cele de violet intens, indigo si pruna, toate sunt permise femeilor cu ochi caprui.

Nuantele pamantii, ce au in compozitie tonuri de maro, sunt perfecte in realizarea machiajelor care ofera un look natural, pe cand cele inchise va ajuta sa va realizati un aspect dramatic.

Roscatele cu ochi caprui: se pot juca utilizand culori ca aramiul, piersica, auriul, marouri si kaki.

Satenele si brunetele care poseda ochi caprui au cele mai multe optiuni in ceea ce priveste nuantele fardurilor. Bej, crem, maro, caramiziu, bronze, bleumarin, mov, pruna si indigo, toate se potrivesc de minune.

5-Ce-nuante-de-fard-sunt-potrivite-pentru-machiajul-ochilor-caprui1

Blondele care au ochii caprui pot realiza machiaje cu farduri in nuante de bej, auriu, maro, pruna, mov intens si indigo.

Pont! Evitati utilizarea nuantei gri!

Ce culori de fard se potrivesc persoanelor care au ochii verzi?

Maquillaje-de-ojos-verdes

Regula de aur in realizarea machiajului ochilor verzi consta in evitarea folosirii unor culori de verde in acelasi ton cu cel al ochilor. Asa ca cel mai indicat este sa folositi nuante contrastante care sa scoata in evidenta verdele irisului. Pesoanele care sunt inzestrate cu ochi in nuante de verde pot aplica farduri in tonuri de auriu, violet, bej, maro si piersica, pentru a-si scoate in evidenta privirea.

Sfatuiesc femeile blonde care au ochii verzi sa evite machiajul strident. Este de preferat ca ele sa se rezume la auriu, pruna, violet si persica.

Roscatelor cu ochi verzi le se potrivesc machiajele realizate in nuante cat mai aramii, marourile de asemenea le pun in valoare trasaturile si tonurile de ciocolata.

Brunetele si satenele ar putea opta pentru farduri de maro inchis, auriu, indigo, ciocolata si negru.

machiaj ochi verzi

Ce culori de fard se potrivesc persoanelor care au ochii albastri?

images

Ochii albastri pot fi pusi in valoare cu ajutorul fardurilor in nuante de orange, galben, auriu, maro, bej si cupru. Este de preferat sa se evite colorile albastre in aceleasi tonuri cu cele ale ochilor.

Femeile blonde cu ochi albastrii pot obtine un look irezistibil jucandu-se cu texturi mate si sidefate, in oricare dintre nuantele enumerate mai sus.

Brunetele cu ochii albastrii sunt o raritate, iar cele care poseda cele doua trasturi ar trebui sa si le scoata in fata folosind farduri caramizii, visiniu si negru.

Roscatelor li se potrivesc de minune: aramiul, piersica si maroul.

44407e8632f10c818392bc8beb9fc240

Pont! Excludeti verdele si albastrul din paleta voastra de culori, daca aveti ochii albastrii si parul roscat.

Reguli de aur in arta machiajului!

1. Una dintre regulile de baza din arta machiajului, de care trebuie sa tineti cont cu sfintenie este alegerea nuantei fardurilor in functie de starea de sanatate din zona perioculara. Este important sa evitati utilizarea culorilor care v-ar scoate si mai mult in evidenta cearcanele.

2. Cand optati pentru tonuri de culori indraznete si lumina sub arcada este important sa acordati o deosebita atentie formelor sprancenelor.

Enjoy beauty!

1 Comment

Leave a Reply